BE THE VISIONARY.


Jij bent de visionair, kijkend naar een mooiere toekomst. Jij gelooft en weet zeker dat je de wereld kunt verbeteren. Jij creëert nieuwe waarde en positieve energie. Je creëert de zekerheid naar onafhankelijkheid en de zekerheid naar vrijheid. Voor jezelf en voor anderen. Jij zoekt en vindt, je ontdekt nieuwe mogelijkheden en ziet nieuwe kansen. Jij bent in beweging en hebt de controle over waar je bent en waar je heen wilt gaan. Waar en wanneer jij het wilt. Jij komt in actie en maakt de juiste stappen. Jij weet hoe het moet. Ideeën maken de toekomst. Zo simpel is het.

#JUSTCREATE.

BE THE VISIONARY. Details of the big picture and the sum of details. You know what the result is. Create Your Imagination. #JUSTCREATE Create Your Imagination Ideeën zijn prachtig. Ze ontstaan in je hoofd en geven je positieve energie. Ze ontstaan vanuit je verbeelding.
#JUSTCREATE.
BECOME FAMOUS Heb jij een grote following base op Instagram, Youtube of je online blog en wil je geld verdienen? Heb jij minimaal 1000 volgers? Maak gebruik van een Influencer Manager. Just Create It! CREATE YOUR Je bent nu hier, kijkend naar een mooiere toekomst. Je hebt een visie en komt hiervoor in actie. Elke dag weer een stap dichterbij. Jij bent een visionair. Jij creëert het. Jij hebt de controle OWN LIFE.

Zelfstandigenaftrek 2022

Zelfstandigenaftrek 2022. Deze aftrekpost is ooit bedacht om zelfstandige ondernemers fiscale tegemoetkoming te geven. Als zelfstandige ondernemer heb je namelijk minder zekerheden dan wanneer je in loondienst zou zijn. Je loopt als zelfstandige ondernemer meer risico’s. Om dit iets te compenseren komen zelfstandige ondernemers die voldoen aan het urencriterium van 1.225 arbeidsuren per jaar in aanmerking voor de zelfstandigenaftrek. Deze zelfstandigenaftrek wordt de komende jaren elk jaar met 360,- verminderd. Gaan zelfstandige ondernemers hierdoor steeds meer belasting betalen?

Waarom wordt de zelfstandigenaftrek steeds verder afgebouwd en verlaagd?

Met deze maatregel wil de overheid de lastenverlichting voor burgers haalbaar maken. Daarnaast wil de overheid al langer de fiscale verschillen tussen werknemers en zelfstandigen verkleinen. Op deze manier wil de overheid het aantal schijnzelfstandigen terug te brengen. Schijnzelfstandigen werken niet voor meerdere klanten maar vooral voor dezelfde opdrachtgever (verkapte werknemer). Een deel van het geld dat hierdoor vrij komt zal gaan naar het verhogen van de algemene heffingskorting en arbeidskorting (loonheffingskorting). Deze korting heeft iedereen met inkomsten uit werk en geld dus voor zowel mensen in loondienst als zelfstandigen.

Is het verlagen van de zelfstandigenaftrek wel de manier om het aantal schijnzelfstandigen terug te brengen?

Om überhaupt in aanmerking te komen moet je aantonen dat je voldoet aan het uren criterium van 1225 arbeidsuren per jaar. Doormiddel van een goede administratie en het aantal verschillende klanten zou je dus heel eenvoudig kunnen aantonen of je wel of niet tot deze schijnzelfstandigen categorie behoort. Waarom wordt er dan toch gekozen voor deze manier? Waarom wil de overheid het fiscaal verschil tussen mensen in loondienst en de zelfstandige ondernemers verkleinen? Wellicht is het om de schil van flexibele mensen in de economie toch wat minder flexibel te maken waardoor de overheid een gerichter beleid kan opstellen van deze groep? Momenteel vallen de vele verschillende kleine ondernemers vaak net buiten bepaalde overheidsmaatregelen en overheidsbeschermingen. Denk aan Cao’s voor verschillende sectoren die bescherming biedt aan burgers. In dit kader is het voor de overheid op hoofdlijnen beter aan te sturen.

Wat is zelfstandigenaftrek en hoe werkt het?

De zelfstandigen aftrek is onderdeel van de ondernemersaftrek. De ondernemersaftrek bestaat uit een optelsom van onder andere de zelfstandigenaftrek, aftrek voor speur- en ontwikkelingswerk, meewerkaftrek, startersaftrek bij arbeidsongeschiktheid en stakingsaftrek. Dit zorgt ervoor dat het bedrag van je winst waarover je inkomstbelasting betaalt lager wordt. Zo is ook de startersaftrek onderdeel van de ondernemersaftrek. De startersaftrek is een bedrag dat je mag optellen bij je zelfstandigenaftrek (dit mag je in de eerste vijf jaar, maximaal drie keer toepassen).

 • De zelfstandigenaftrek bedraagt in 2021 € 6.670,-
 • De startersaftrek bedraagt momenteel € 2.123,-
 • Totaal zou de ondernemersaftrek voor een startende ondernemer dan € 8.793,- bedragen in 2021

Wat is de Investeringsaftrek?

Ondernemers die investeren in de juiste zaken kunnen de juiste waarde bieden. Om ondernemers te stimuleren is er een investeringsaftrek. In Nederland zijn er drie soorten van investeringsaftrek.

 •  Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA)
  • Laptop of tablet
  • Computer
  • Mobiele telefoon
  • Bureau
  • Gereedschap
 • Energie-investeringsaftrek
 • Milieu-investeringsaftrek en VAMIL

Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA)

Investeer je in 2021 bijvoorbeeld tussen de € 2.401 en € 59.170 in bijvoorbeeld computers dan mag je 28% van dit investeerbedrag in mindering brengen op je winst uit onderneming.

Investering KIA 2021
Niet meer dan € 2.400
€ 2.401 t/m € 59.170 28% van het investeringsbedrag
€ 59.171 t/m € 109.574 € 16.568
€ 109.575 t/m € 328.721 € 16.568 – 7,56% van het deel van de investering boven de € 109.574
Meer dan € 328.721

Voorwaarden kleinschaligheidsinvesteringsaftrek

De kleinschaligheidsinvesteringsaftrek kan wanneer je voldoet aan onderstaande voorwaarden:

 • U moet per bedrijfsmiddel minimaal € 450 exclusief btw investeren.
 • De KIA geldt niet voor personenauto’s ten zij deze gebruikt wordt om je beroep uit te oefenen (taxi).
 • De totale investering moet tussen de € 2.401 en de € 328.721 zijn.

Voorbeeld Inkomstenbelasting – zelfstandigenaftrek – startersaftrek – kleinschaligheidsinvesteringaftrek – mkb winstvrijstelling

Heb je vragen over de mogelijkheden voor startende ondernemers en startups? #JUSTASK