BE THE VISIONARY.


Jij bent de visionair, kijkend naar een mooiere toekomst. Jij gelooft en weet zeker dat je de wereld kunt verbeteren. Jij creëert nieuwe waarde en positieve energie. Je creëert de zekerheid naar onafhankelijkheid en de zekerheid naar vrijheid. Voor jezelf en voor anderen. Jij zoekt en vindt, je ontdekt nieuwe mogelijkheden en ziet nieuwe kansen. Jij bent in beweging en hebt de controle over waar je bent en waar je heen wilt gaan. Waar en wanneer jij het wilt. Jij komt in actie en maakt de juiste stappen. Jij weet hoe het moet. Ideeën maken de toekomst. Zo simpel is het.

#JUSTCREATE.

BE THE VISIONARY. Details of the big picture and the sum of details. You know what the result is. Create Your Imagination. #JUSTCREATE Create Your Imagination Ideeën zijn prachtig. Ze ontstaan in je hoofd en geven je positieve energie. Ze ontstaan vanuit je verbeelding.
#JUSTCREATE.
BECOME FAMOUS Heb jij een grote following base op Instagram, Youtube of je online blog en wil je geld verdienen? Heb jij minimaal 1000 volgers? Maak gebruik van een Influencer Manager. Just Create It! CREATE YOUR Je bent nu hier, kijkend naar een mooiere toekomst. Je hebt een visie en komt hiervoor in actie. Elke dag weer een stap dichterbij. Jij bent een visionair. Jij creëert het. Jij hebt de controle OWN LIFE.

Wat is het verschil tussen USP’s en UBR’s

UBR staat voor Unique Buying Reason (Unieke Emotionele Koopmotieven) en USP staat voor Unique Selling Point (rationele product kenmerken). In beiden gevallen gaat het om een uniek onderscheidend vermogen ten opzichte van de concurrentie. USP’s worden vanuit het product bekeken en UBR’s vanuit de klant.

Welke van deze twee kun je het beste gebruiken?

Je zou ze eigenlijk allebei moeten gebruiken op het juiste moment. Wanneer je de klant centraal zet is het altijd beter om het door de ogen van de klant te bekijken. De UBR, Unique Buying Reason, is meer klant gedreven. De UBR gaat uit van (emotionele) koopmotieven en niet van de rationele Unique Selling Points.

Hoe bouw je een band op met je klant?

Als je wilt dat al je klanten van je gaan houden, is “bezieling” het vertrekpunt. Liefde is een emotie en deze is alles behalve rationeel. De klant gaat een relatie met je bedrijf aan wanneer het een emotionele band met je heeft, die op puurheid is gebaseerd en echt voelt. Een rationele relatie is geen echte relatie, deze is tevens veel meer korte termijn gericht. Wil je vaste klanten die loyaal zijn en best iets meer willen betalen? Ga dan echte emotionele relatie aan met je vaste klanten.

Hoe passen verkopers en copywriters het toe?

Het is de taak van een verkoper of copywriter om van een (emotionele) koopmotief de vertaalslag te maken naar het rationele voordeel en hierna weer terug naar het emotionele voordeel voor de klant. Hiermee help je de klant een juiste keuze te maken. Een USP kan een voordeel hebben voor de klant. Hiervoor moet je wel eerste weten of het wel een voordeel is voor de klant. Je moet weten of het een UBR is. Pas wanneer je meer weet van je klant kan je dus pas weten of het een voordeel is voor hem of haar. Stel daarom vooraf de juiste vragen tijdens een verkoopgesprek. Of breng interesses in kaart door de juiste data te verzamelen.

UBR (Unique Buying Reason) gaat over unieke emotionele koopmotieven

Koopt de klant gezondere fruit-kwark omdat het vers fruit bevat met 0% vet (USP) of omdat het goed is voor zijn/haar gewicht (afslanken) en hij/zij zich daardoor fitter, energieker en gezonder voelt (UBR – Koopmotief)? Koopmotieven zijn gebaseerd om een emotionele behoefte te vervullen. Veel grote miljoenen bedrijven kunnen hier nog aan werken. Het probleem is vaak dat de wat rationelere mensen vaak aansturen op de USP’s omdat dit gewoon een opsomming is van rationele feiten. Hierdoor lopen zelfs grote miljoenenbedrijven veel kansen mis.

Veel gemaakte fouten tijdens een salesgesprek

Een veel gemaakte fout is alle USP’s benoemen voordat je weet of de klant dit wel als voordeel ervaart. Beter is om eerst met de klant hierover in gesprek te gaan. Ga met de klant zover mogelijk de diepte in. Probeer de achter liggende emotionele redenen (koopmotieven) te achterhalen. Pas hierna kom jij met de USP’s die het meest interessant zijn voor de klant. Alle niet interessante USP’s hoef je dus ook niet te benoemen. Overbodige informatie is overbodig. Teveel informatie is teveel informatie waardoor de klant juist afhaakt. Een van de meeste gemaakte fouten door verkopers is dit punt. Ga dus eerst goed in gesprek met de klant. Probeer achter zijn diepere behoeften te komen. Leg daarna enkel de USP’s uit die interessant zijn en vertaal dit voor de klant door naar een UBR. Help de klant bij de vertaling hiervan. Niet elke klant is zo alert dat hij het voordeel ervan meteen kan zien. De klant kan soms zo ontzettend veel prikkels ervaren door de vele keuzes dat je het soms even moet herhalen zodat je boodschap goed bij de klant aankomt. Stem bij een verkoopgesprek de snelheid hiervan dus goed af op de klant.

Stel de juiste vragen vooraf tijdens een verkoopgesprek 

Door de juiste vragen van te voren te stellen aan de klant voorkom je dat je USP’s benoemd die de klant niet als voordeel ervaart. Noteer eens alle vragen waarbij dit eens voor kwam. Je wilt nooit hebben dat de klant zegt “Ja maar dat is voor mij niet belangrijk”. Terwijl je net vol enthousiasme hebt aangeven hoe geweldig deze ene USP voor je was. Terwijl jij dacht dat een goedkope prijs een USP was denkt de klant nu “Ik wil juist gewoon kwaliteit en daar wil ik juist wel extra voor betalen”. Of jij geeft vol enthousiasme aan dat bij dit kopje koffie extra melk zit (USP). Terwijl de klant zegt “Maar ik houd juist van zwarte koffie zonder melk”. De klant krijgt hierdoor steeds meer het gevoel dat je hem niet snapt. In plaats van dichterbij, kom je steeds verder weg te staan.

 

Het AIDA Model

Het AIDA model kun je gebruiken om zowel meer structuur te geven aan je sales gesprekken als voor je commerciële boodschappen. A staat voor attention, I staat voor interest, D staat voor desire en A staat voor action. De juiste timing is mega belangrijk.

Kom op het juiste moment in actie tijdens een verkoopgesprek of kom op het juiste moment met de “call to action” button op je website. Presenteer op het juiste moment het aanbod nadat je eerst het gewenste verlangen hebt gewekt en gecreëerd. Je ziet dit ook wel tv reclames. Eerst krijg je een commercial te zien voor het opwekken van verlangen en het creëren van het juiste gevoel (emotie), enkele commercials later doen ze pas het rationelere aanbod en vertellen ze hoe je in actie kan komen.

1. Aandacht trekken: Het product moet de aandacht van de consument trekken. Dit gebeurt via het advertentiemateriaal. Het is een soort ‘eyecatcher’.

Voorbeelden: Een opvallend vormgegeven venster, een sensationele YouTube-clip, een themanieuwsbrief of een afbeelding op een landingspagina.

2. Interesse behouden: In de eerste fase wordt de aandacht van de potentiële klant gewekt; hun interesse in het product of de dienst moet worden gecreëerd.

Voorbeeld: Er wordt gedetailleerde informatie over het product gepresenteerd, bijvoorbeeld de product beschrijving op een website, een product brochure of flyer, foto’s of videoclip van het product.

3. Creëer verlangen: Als er interesse in het product wordt gewekt, is het de taak van de verkoper om de klant ervan te overtuigen dat hij dit product wil bezitten. In het beste geval wekt de advertentie of het product zelf de wens om te kopen.

Voorbeeld: De verkoper geeft duidelijke voorbeelden van de voordelen van het product (USP / UBR / UVP ) of de dienst, rekening houdend met het dagelijks leven van de doelgroep. In de online winkel kan een lijst met opsommingstekens de wens om te kopen opwekken. Deze kooplust kan ook worden gewekt door een reclamemedium dat specifiek op de emoties van de klant inspeelt.

4. Onderneem actie: Zodra de wens om te kopen wordt gewekt, moet dit worden omgezet in een actie, dat wil zeggen de aankoop.

Voorbeeld: In het geval van webwinkels zou dit uiteindelijk het winkelwagenproces zijn, waarbij een klant tot een conversie wordt geleid. De klant kan worden aangemoedigd om het product te kopen met een call-to-action.