BE THE VISIONARY.


Jij bent de visionair, kijkend naar een mooiere toekomst. Jij gelooft en weet zeker dat je de wereld kunt verbeteren. Jij creëert nieuwe waarde en positieve energie. Je creëert de zekerheid naar onafhankelijkheid en de zekerheid naar vrijheid. Voor jezelf en voor anderen. Jij zoekt en vindt, je ontdekt nieuwe mogelijkheden en ziet nieuwe kansen. Jij bent in beweging en hebt de controle over waar je bent en waar je heen wilt gaan. Waar en wanneer jij het wilt. Jij komt in actie en maakt de juiste stappen. Jij weet hoe het moet. Ideeën maken de toekomst. Zo simpel is het.

#JUSTCREATE.

BE THE VISIONARY. Details of the big picture and the sum of details. You know what the result is. Create Your Imagination. #JUSTCREATE Create Your Imagination Ideeën zijn prachtig. Ze ontstaan in je hoofd en geven je positieve energie. Ze ontstaan vanuit je verbeelding.
#JUSTCREATE.
BECOME FAMOUS Heb jij een grote following base op Instagram, Youtube of je online blog en wil je geld verdienen? Heb jij minimaal 1000 volgers? Maak gebruik van een Influencer Manager. Just Create It! CREATE YOUR Je bent nu hier, kijkend naar een mooiere toekomst. Je hebt een visie en komt hiervoor in actie. Elke dag weer een stap dichterbij. Jij bent een visionair. Jij creëert het. Jij hebt de controle OWN LIFE.

Wat is een Unique Value Proposition (UVP) – Unieke Waarde Propositie

Wat is een UVP?

In de eenvoudigste bewoording is een waarde propositie een positioneringsverklaring die uitlegt welk voordeel je biedt voor wie en hoe je het op een unieke manier goed doet. Het beschrijft de oplossing van een probleem, voor wie je het oplost en waarom je duidelijk beter bent dan overige alternatieven.

In het bedrijfsleven en binnen de marketing is de UVP (Unique Value Proposition) een “statement” die je potentiële klanten duidelijk vertelt hoe ze zullen profiteren van jouw aanbod, hoe je producten of diensten in hun behoeften zullen voorzien en hun problemen zullen oplossen. Het beschrijf duidelijk jouw aanbod anders en uniek maakt ten opzichte van je vergelijkbare concurrenten. De term UVP wordt vaak door elkaar gebruikt met de term USP (Unique Selling Proposition). Het wordt op een ‘landingspage’ geplaatst om potentiële klanten duidelijk te maken hoe je hun situatie kunt verbeteren en hoe je waarde aan hun leven kunt toevoegen en waarom ze bij jou zouden moeten kopen. Unique Value Proposition is een vorm van branding waarmee je je klanten verliefd kunt laten worden op je brand.

“Having a compelling UVP is like having salespeople who work with enthusiasm & feeling – for free.”

Hoe je in 4 stappen een UVP schrijft

Bij het creëren van een UVP is het je doel om op te vallen, onderscheidend, uniek en gedenkwaardig te worden.

“De ‘key term’ in deze definitie is ‘uniek’. Een overtuigende waarde propositie is een belofte die is ontworpen om over te brengen hoe het merk zich onderscheidt van de concurrentie en waarom je doelgroep ervoor zou moeten kiezen boven de rest.”

Hier zijn vier eenvoudige stappen die je kunt volgen om je beste UVP te schrijven.

1. Ga terug naar de basis
Doe een stap terug en bekijk enkele basisprincipes. Het is belangrijk dat je je product of dienst van binnen en van buiten kent. Je moet ook onderzoeken wat de concurrentie doet om er zeker van te zijn dat je geen van hun strategieën kopieert. Het kopiëren van bedrijven of het gebruiken van een UVP van een concurrent is juist niet onderscheidend en maakt je niet uniek. Juist het unieke gedeelte is bij een UVP de key.

In deze stap moet je:

  • Creatief zijn: Vraag jezelf af: “Wat onderscheidt mijn bedrijf van alle andere?” Dit zal helpen om het pakkend te maken, maar heeft nog steeds inhoud, dus klanten zijn geïnteresseerd.
  • Letten op wat anderen doen: Neem de tijd om andere succesvolle slogans te bekijken die door bedrijven worden gebruikt en onderzoek hoe mensen erover denken op sociale mediasites zoals Facebook. Een van de manieren om dit te bereiken, is door middel van enquêtevragen. Met deze stap wordt je begeleid bij het bedenken van iets dat kort maar gedenkwaardig genoeg is, iets dat consumenten zich blijven herinneren.

2. Los een probleem op
Identificeer het probleem van je doelmarkt en werk van daaruit verder. Je doelmarkt is bijvoorbeeld de mensen die een klein fortuin willen verdienen door hun geld te investeren. Nu zou je aanbod zijn om hen te helpen sneller te investeren en hun vermogen te vergroten met minder risico – dit zou zijn wat jou onderscheidt. Je kunt sterke beleggingsportefeuilles ontwikkelen die zijn gediversifieerd in verschillende activaklassen zoals aandelen, obligaties, onroerend goed, goud, enz. Maar laten we eerlijk zijn: het vinden van de juiste doelgroep is niet eenvoudig.

3. Identificeer de onderscheidende factoren
Ontdek wat je oplossing anders of beter maakt dan die van je tegenhangers. Zoek uit waar andere merken tekortschieten voordat je verwachtingen hebt over uniek zijn. Begrijpen hoe consumenten winkelen, zal waardevolle inzichten opleveren over de vraag of merkinspanningen meer moeten worden gericht op productinnovatie / -functies, prijspunten en promoties, of klantenservice-aanbiedingen.

4. Maak een belofte
Deze belofte is de zekerheid dat je hun verwachtingen overtreft en alles zult zijn wat ze willen van een merk, product of dienst. Je kunt een belofte doen, zoals: “Ik ga voor kwaliteit boven kwantiteit; tijdloosheid, geen trend. ”

Voorbeelden Unique Value Proposition van grote bedrijven

Netflix: Netflix’s Unique Value proposition is “watch what you want, when, and where”. De tv-streamingdienst biedt een maandelijks abonnement dat toegang geeft tot zowel oude favorieten als nieuwe films of originele series voor abonnees die onderweg zijn zonder advertentie-onderbrekingen tussen afleveringen. Het bedrijf wil klanten die niet kunnen stoppen met het kijken naar tv-programma’s en geen tijd hebben omdat ze het druk hebben. Ze bieden een onbeperkte inhaalfunctie, dus als aan serie of film net is begonnen, maakt het niet uit hoe ver iemand achterloopt; er zal altijd veel meer worden gewacht als ze later weer willen inhalen. Dit haakt klanten aan en zorgt ervoor dat ze hun dagelijkse routines nog langer dan voorheen vergeten.

Hello Fresh: “America’s most popular meal kit”. Het biedt een verscheidenheid aan maaltijdplannen die tegemoetkomen aan mensen met verschillende behoeften en wensen. Ze richten zich op een breed scala aan mensen – van degenen die onbeperkte ingrediënten voor hun recepten willen tot basisreceptopties zoals kip tikka masala of witte bonensoep. Hierdoor onderscheiden ze zich van de concurrentie door flexibiliteit te bieden tussen thuis koken en indien gewenst wekelijks maaltijden verzenden. Het is niet alleen aantrekkelijk als aanbieding, maar ook op basis van wat consumenten tegenwoordig het vaakst zoeken: gemak! Dat is een van de redenen waarom dit merk in de loop van de tijd zo succesvol is geweest, ondanks dat de concurrentie nu om de paar maanden weer opduikt. Het lijkt erop dat een nieuw bedrijf zijn eigen versie lanceert na het zien van het succes van HelloFresh.

Nike: ‘Just do it’ is een goed voorbeeld van hoe je je merk kunt laten opvallen.
Deze slogan is overtuigend en inspireert mensen uit alle lagen van de bevolking, ongeacht hun fitnessniveau of leeftijd. En ja, de slogan bestaat al decennia!
Het is geen nieuw concept, maar Nike laat dit motto nog steeds werken door middel van herhaling in advertenties (video’s), posts op sociale media (#justdoit) merchandise en andere promoties zoals tie-ins met populaire atleten die hen onderschrijven, zoals LeBron James. Al deze inspanningen helpen de “Doe het gewoon!” bericht in de loop van de tijd terwijl ze op elkaar voortbouwen. De herhaling zorgt er uiteindelijk voor dat consumenten positiever reageren wanneer ze advertenties bekijken die deze strategie bevatten, zelfs nadat er jaren zijn verstreken sinds de oorspronkelijke releasedatum.

Coca-cola company: De slogan van Coca-cola is een goed voorbeeld van een UVP. Het bedrijf heeft een echte missie: “verfrissing bieden aan de wereld.”. Hun UVP stelt hen als organisatie en hun medewerkers in staat om integer te werken, wetende dat er overal mensen zijn die iets beters verdienen dan ze nu hebben. De kracht van deze merkbelofte berust op twee pijlers: het universele belang in de menselijke cultuur voor vloeistoffen die de dorst lessen en ten tweede weerspiegelt het onze blijvende toewijding aan financiële investeringen elders in de wereld. Deze toezeggingen creëren een concurrentievoordeel waardoor andere merken niet kunnen concurreren, omdat consumenten weten dat cola bij elk evenement of openbare bijeenkomst aanwezig zal zijn.