BE THE VISIONARY.


Jij bent de visionair, kijkend naar een mooiere toekomst. Jij gelooft en weet zeker dat je de wereld kunt verbeteren. Jij creëert nieuwe waarde en positieve energie. Je creëert de zekerheid naar onafhankelijkheid en de zekerheid naar vrijheid. Voor jezelf en voor anderen. Jij zoekt en vindt, je ontdekt nieuwe mogelijkheden en ziet nieuwe kansen. Jij bent in beweging en hebt de controle over waar je bent en waar je heen wilt gaan. Waar en wanneer jij het wilt. Jij komt in actie en maakt de juiste stappen. Jij weet hoe het moet. Ideeën maken de toekomst. Zo simpel is het.

#JUSTCREATE.

BE THE VISIONARY. Details of the big picture and the sum of details. You know what the result is. Create Your Imagination. #JUSTCREATE Create Your Imagination Ideeën zijn prachtig. Ze ontstaan in je hoofd en geven je positieve energie. Ze ontstaan vanuit je verbeelding.
#JUSTCREATE.
BECOME FAMOUS Heb jij een grote following base op Instagram, Youtube of je online blog en wil je geld verdienen? Heb jij minimaal 1000 volgers? Maak gebruik van een Influencer Manager. Just Create It! CREATE YOUR Je bent nu hier, kijkend naar een mooiere toekomst. Je hebt een visie en komt hiervoor in actie. Elke dag weer een stap dichterbij. Jij bent een visionair. Jij creëert het. Jij hebt de controle OWN LIFE.

Wat houdt winst- en verliesrekening in?

Wat houdt winst- en verliesrekening in? Als je de opbrengsten en kosten netjes bijhoudt, is je boekhouding dan compleet? Allemaal vragen die we vandaag voor je gaan beantwoorden.

De winst- en verliesrekening wat is dat eigenlijk?

De naam zegt het al. Het is een optelsom van de opbrengsten minus de uitgaven en wordt ook wel resultatenrekening genoemd. Houd je wat over dan heb je winst gemaakt en in het andere geval dan heb je verlies gemaakt. De winst komt bij je eigen vermogen en het verlies gaat van je eigen vermogen af. De winst- en verliesrekening betreft een bepaalde periode (bijvoorbeeld voor een periode van een heel jaar).

Hoef je als ondernemer alleen maar je inkomsten en je uitgaven bij te houden?

Het ligt er beetje aan wat voor type ondernemer je bent. Ben je een ZZP-er of freelancer dan volstaat een simpele enkelvoudige boekhouding. Bij een enkelvoudige boekhouding houd je namelijk enkel je inkomsten en uitgaven bij. Beter is het om een dubbele boekhouding te gebruiken. Naast een winst- en verliesrekening (resultatenrekening) stel je dan ook een balans van bezittingen en schulden op.

Wat is een dubbele boekhouding?

Bij een dubbele boekhouding maak je naast je dagboeken ook gebruik van een grootboek. Het grootboek bestaat uit alle grootboekrekeningen waaronder balansrekeningen en resultatenrekeningen. Doordat je de transacties zowel aan de debet- en creditzijde zet weet je dat je journaalpost correct is ingeboekt en dus ook je boekhouding in balans is (gebruik hiervoor de gouden boekhoudregels van IMA FINANCE)

Wat is een dagboek?

Een dagboek kent veelal vier soorten dagboeken

  1. Bankboek
  2. Kasboek
  3. Inkoopboek
  4. Verkoopboek

Een bankboek en kasboek staan op de balans aan de activa (bezitting) kant. Een inkoopboek en verkoopboek vallen onder de resultatenrekening en zijn een hulprekening van het eigen vermogen.

Wat zijn de gouden boekhoudregels van IMA FINANCE?

Ga je dubbelboekhouden dan kun je dat doen door het aanmaken van journaalposten. Het is in dit geval belangrijk om de gouden boekhoudregels te kennen voor elke transactie. Het bedrag moet namelijk zowel aan de debetzijde als aan de creditzijde genoteerd worden (balansrekeningen en resultatenrekeningen).

Transactie Debiteren Crediteren
Bezit Toename Afname
Eigen vermogen Afname Toename
Schuld Afname Toename
Opbrengsten Afname Toename
Kosten Toename Afname

Voorbeeld: Je koopt voorraden in, je bezittingen (ex btw bedrag van de factuur) nemen dus toe op de balansrekening. Voor de geleverde goederen heb je direct een factuur ontvangen die je nog moet betalen. Je schulden zijn hierdoor toegenomen op de balansrekening (schuld aan de leverancier inclusief btw bedrag). Het totaalbedrag zet je daarom aan de creditzijde in je journaalpost.  De omzetbelasting kun je terug vorderen. Je bezitting “Te vorderen BTW” neemt toe. Dit BTW bedrag zet je daarom aan de debet kant. In Boekhoudinginexcel.nl van IMA FINANCE regel je dit heel eenvoudig.

Heb je meer vragen over het maken van een winst- en verliesrekening? Neem dan contact op @imafinance van Internet Marketing Academy of stel je vraag via de chat.