BE THE VISIONARY.


Jij bent de visionair, kijkend naar een mooiere toekomst. Jij gelooft en weet zeker dat je de wereld kunt verbeteren. Jij creëert nieuwe waarde en positieve energie. Je creëert de zekerheid naar onafhankelijkheid en de zekerheid naar vrijheid. Voor jezelf en voor anderen. Jij zoekt en vindt, je ontdekt nieuwe mogelijkheden en ziet nieuwe kansen. Jij bent in beweging en hebt de controle over waar je bent en waar je heen wilt gaan. Waar en wanneer jij het wilt. Jij komt in actie en maakt de juiste stappen. Jij weet hoe het moet. Ideeën maken de toekomst. Zo simpel is het.

#JUSTCREATE.

BE THE VISIONARY. Details of the big picture and the sum of details. You know what the result is. Create Your Imagination. #JUSTCREATE Create Your Imagination Ideeën zijn prachtig. Ze ontstaan in je hoofd en geven je positieve energie. Ze ontstaan vanuit je verbeelding.
#JUSTCREATE.
BECOME FAMOUS Heb jij een grote following base op Instagram, Youtube of je online blog en wil je geld verdienen? Heb jij minimaal 1000 volgers? Maak gebruik van een Influencer Manager. Just Create It! CREATE YOUR Je bent nu hier, kijkend naar een mooiere toekomst. Je hebt een visie en komt hiervoor in actie. Elke dag weer een stap dichterbij. Jij bent een visionair. Jij creëert het. Jij hebt de controle OWN LIFE.

Waarom is een balans altijd in evenwicht

Waarom is een balans altijd in evenwicht. Dit is om dat je aan de activa kant de waarde van de bezittingen aangeeft en je aan de passiva kant aangeeft hoe dit vermogen (hetzelfde bedrag) is gefinancierd. Zo kan dit vermogen tot het eigen vermogen of tot het vreemd vermogen behoren. Het zou heel vreemd zijn als je voor slechts een deel van de bezittingen zou aangeven hoe het is gefinancierd. 

Een balans klopt als deze in balans is

Waarom is een balans altijd in evenwicht. Stel je hebt voor 10.000 een bezitting (activa) gekocht samen met je partner. Nu vraag ik je om aan de passiva kant aan te geven hoe jij en je partner (eigen vermogen) deze 10.000 bij elkaar hebt gekregen en of jullie hiervoor ook nog een schuld moeten voldoen (vreemd vermogen). Zolang je niet op exact 10.000 uitkomt heb je dus nog niet volledig aangeven hoe je deze 10.000 bij elkaar hebt gekregen en klopt je balans dus nog niet. Een balans is volledig zodra je voor de volledige waarde aan bezittingen hebt aan gegeven hoe je hier aan gekomen bent (eigen vermogen / vreemd vermogen).

Hoe bereken je het eigen vermogen?

Een balans maak je niet alleen voor de belastingdienst. Een balans geeft weer hoe de onderneming er financieel voor staat. Je snapt dat een onderneming met een sterk jaarlijks groeiend eigen vermogen het goed doet. Grote bedrijven kunnen met eigen vermogen tevens vreemd vermogen aantrekken, waarmee het investeringen kan financieren. Een jaarrekening is  nodig wanneer je vreemd vermogen wilt aantrekken. Ondernemers zijn vooral gericht op het bezitten van bezittingen die geld opleveren. Bedenk eens dat je aandelen bezit van een bedrijf. Doordat je aandeelhouder bent van de bezittingen van het bedrijf heb je recht op de winst die deze bezittingen hebben gerealiseerd. Ook aandelen behoren tot het eigen vermogen van een bedrijf. Je berekent het eigen vermogen door de schulden af te trekken van de bezittingen.

Wat is geld eigenlijk?

Geld is een ruilmiddel, een betaalmiddel en een communicatie middel voor het aangeven van waarde. Maar nu weet je eigenlijk nog steeds niet wat geld echt is. Geld is eigenlijk net als een aandeel. Heb je €1000,-? dan ben je voor €1000,- soort van aandeelhouder van de bezittingen die de Europese Centrale Bank heeft. Waar de aandelen in waarde dalen zodra er meer aandelen uitgegeven worden is dat met geld net zo. Zodra de Europese Centrale Bank geld print neemt de waarde van de Euro af. Je hebt nog steeds €1000,-. Echter staat het nu gelijk aan een lager deel aan bezittingen van de Europese Centrale Bank. Geld is dus een bezitting die in waarde zal afnemen. In de ogen van succesvolle ondernemers en investeerders is dit dus geen goede investering. Dat is de reden dat ze geld het liefst omruilen voor bezittingen die resulteren in een toename van het eigen vermogen.

Stijgt het eigen vermogen als:

1 Je een bezitting (auto) ontvangt t.w.v. 5.000 euro en je dit nog moet betalen aan de autoverkoper? Nee: je bezittingen zijn wel toegenomen, echter je schulden ook. Hierdoor neemt je eigen vermogen niet toe.

2 Je een bezitting (auto) krijgt t.w.v. 5.000 euro en deze niet hoeft te betalen aan je ouders? Ja: je bezittingen zijn toegenomen terwijl je schulden niet zijn toegenomen. Hierdoor neemt het eigen vermogen toe.

3 Je een bezitting (auto) ontvangt t.w.v. 5.000 en deze direct betaalt aan de autoverkoper vanuit je bankrekening? Nee: Je bezittingen zijn niet toegenomen en je schulden ook niet. Hierdoor blijft je eigen vermogen gelijk. Je bezittingen zijn enkel gewijzigd +5.000 auto (activa)  -5.000 bankrekening (activa).

Moet je als ondernemer weten hoe een balans werkt?

Dit ligt eraan wat voor een ondernemer je wilt zijn. Ben je het type ondernemer dat vooral tijd ruilt voor geld? Dan zou ik zeggen nee. Ben je het type ondernemer dat juist geld wil laten werken? Ja dan zeker. Kennis van financiën is juist de reden dat je geld kunt laten werken i.p.v. dat je werkt voor geld. Succesvolle ondernemers denken vooral in bezittingen die geld opleveren en in waarde toenemen. Als je weet hoe investeerders en financierders kijken naar hun eigen balans en naar die van jouw, is dat heel bepalend voor het succes van je onderneming. Hoe meer je als ondernemer bezit, hoe belangrijker het wordt om te weten hoe een balans werkt.