BE THE VISIONARY.


Jij bent de visionair, kijkend naar een mooiere toekomst. Jij gelooft en weet zeker dat je de wereld kunt verbeteren. Jij creëert nieuwe waarde en positieve energie. Je creëert de zekerheid naar onafhankelijkheid en de zekerheid naar vrijheid. Voor jezelf en voor anderen. Jij zoekt en vindt, je ontdekt nieuwe mogelijkheden en ziet nieuwe kansen. Jij bent in beweging en hebt de controle over waar je bent en waar je heen wilt gaan. Waar en wanneer jij het wilt. Jij komt in actie en maakt de juiste stappen. Jij weet hoe het moet. Ideeën maken de toekomst. Zo simpel is het.

#JUSTCREATE.

BE THE VISIONARY. Details of the big picture and the sum of details. You know what the result is. Create Your Imagination. #JUSTCREATE Create Your Imagination Ideeën zijn prachtig. Ze ontstaan in je hoofd en geven je positieve energie. Ze ontstaan vanuit je verbeelding.
#JUSTCREATE.
BECOME FAMOUS Heb jij een grote following base op Instagram, Youtube of je online blog en wil je geld verdienen? Heb jij minimaal 1000 volgers? Maak gebruik van een Influencer Manager. Just Create It! CREATE YOUR Je bent nu hier, kijkend naar een mooiere toekomst. Je hebt een visie en komt hiervoor in actie. Elke dag weer een stap dichterbij. Jij bent een visionair. Jij creëert het. Jij hebt de controle OWN LIFE.

Hoe ziet een goede boekhouding eruit?

Hoe ziet een goede boekhouding eruit? Het inrichten van een goede boekhouding kan best lastig zijn. Geen bedrijf is exact hetzelfde en daarom is elke boekhouding uiteindelijk ook uniek. Het is dus goed om jezelf af te vragen hoe een goede boekhouding eruit ziet voor je eigen bedrijf.

Als ondernemer draag je bij aan het zo efficient mogelijk samenbrengen van vraag en aanbod. Denk hierbij aan goederen en diensten. Elke ondernemer in een economie draagt zijn steentje hier aan bij. Om te weten welke waarde (meerwaarde) je levert is het belangrijk om een goede boekhouding te hebben. Waarde kan namelijk worden gemeten doormiddel van een valuta (zoals de euro). Wanneer je elk jaar meer waarde creëert zul je dit kunnen zien in een jaarlijkse winst. Wanneer je op een ongezonde manier je bedrijf runt en daardoor veel materialen en uren verspilt zou je dit kunnen terug zien in je boekhouding. Je zou dan verliesgevend kunnen zijn en waarde kunnen onttrekken uit de economie op deze manier.

1 Een goede boekhouding laat zien waar je financieel staat. 

Een goede boekhouding laat zien waar je financieel staat. Dit kan belangrijk zijn wanneer je wilt groeien en nieuwe investeringen wilt doen. Geldverstrekkers voor de groei van je bedrijf verwachten een goede boekhouding. Gaat het goed met je bedrijf dan lopen geldverstrekkers minder risico wanneer zij geld in je bedrijf investeren. Jaarcijfers laten dan je financiële positie zien.

2 Een goede boekhouding geeft financieel overzicht en geeft je nieuwe inzichten

Als ondernemer doe je investeringen in je bedrijf. Wanneer je geld investeert dan doe je dat met de verwachting dat het geld oplevert. Dankzij een goede boekhouding heb je tevens meer inzicht in wat je investering heeft opgebracht. Daarnaast ontwikkel je een betere feeling met de acties die je doet en de opbrengsten die deze acties opleveren. Dit omdat je de verwachtingen en de cijfers met elkaar kunt vergelijken. Je weet zo exact of je verwachting strookt met de werkelijkheid.

3 Een goede boekhouding zorgt voor rust en zekerheid

Een goede boekhouding zorgt voor rust en zekerheid. Daarnaast kun je sneller groeien omdat je bewustere keuzes kunt maken gebaseerd op je werkelijke financiële positie.

4 Een goede boekhouding leert je bewust ondernemen

Het opzetten van een goede boekhouding zorgt ervoor dat je bewuster kunt ondernemen. Bewuste ondernemers zijn vaak succesvoller dan ondernemers die maar wat doen. Doordat je sneller je bedrijfsdoelen kunt behalen dankzij de juiste investeringen heb je meer impact op het behalen van je bedrijfsmissie (hoe groter je bedrijf hoe meer impact).

5 Een goede boekhouding laat je direct een balans zien

Een balans is eigenlijk niets meer dan een momentopname en het vermogen inzichtelijk hebben aan de activa kant het aan de passiva kant (bezittingen en schulden). Dit is dus niet hetzelfde als opbrengsten en kosten. Opbrengsten en kosten behoren tot de winst- en verliesrekening en is een hulprekening van het eigenvermogen. Het eigenvermogen staat wel op de balans.

Heb je vragen over het opzetten van een goede boekhouding? Laat het ons dan weten @imafinance.