BE THE VISIONARY.


Jij bent de visionair, kijkend naar een mooiere toekomst. Jij gelooft en weet zeker dat je de wereld kunt verbeteren. Jij creëert nieuwe waarde en positieve energie. Je creëert de zekerheid naar onafhankelijkheid en de zekerheid naar vrijheid. Voor jezelf en voor anderen. Jij zoekt en vindt, je ontdekt nieuwe mogelijkheden en ziet nieuwe kansen. Jij bent in beweging en hebt de controle over waar je bent en waar je heen wilt gaan. Waar en wanneer jij het wilt. Jij komt in actie en maakt de juiste stappen. Jij weet hoe het moet. Ideeën maken de toekomst. Zo simpel is het.

#JUSTCREATE.

BE THE VISIONARY. Details of the big picture and the sum of details. You know what the result is. Create Your Imagination. #JUSTCREATE Create Your Imagination Ideeën zijn prachtig. Ze ontstaan in je hoofd en geven je positieve energie. Ze ontstaan vanuit je verbeelding.
#JUSTCREATE.
BECOME FAMOUS Heb jij een grote following base op Instagram, Youtube of je online blog en wil je geld verdienen? Heb jij minimaal 1000 volgers? Maak gebruik van een Influencer Manager. Just Create It! CREATE YOUR Je bent nu hier, kijkend naar een mooiere toekomst. Je hebt een visie en komt hiervoor in actie. Elke dag weer een stap dichterbij. Jij bent een visionair. Jij creëert het. Jij hebt de controle OWN LIFE.

Cursus Belastingaangifte ZZP

Cursus Belastingaangifte ZZP. Veel ZZP ondernemers vinden het lastig om de belastingaangifte goed te doen. Wat is het nu precies? Hoe werkt het nu eigenlijk. Betaal ik niet te veel? Allemaal vragen waar je als ondernemer tegenaan kunt lopen. Het zou toch fijn zijn als er een cursus belastingaangifte voor ZZP-ers of eenmanszaken zou bestaan?

Aangifte omzetbelasting of inkomstenbelasting?

De overheid heeft een een belastingstelsel. Zo ontvangt het geld uit de economie en kan hiermee het land besturen. Ondernemers krijgen te maken met omzetbelasting en inkomstenbelasting. Omzetbelasting wordt vooral geheven over geconsumeerde goederen en diensten van consumenten. Inkomstenbelasting wordt geheven over het inkomen. Op deze manier heeft de overheid zowel controle over je inkomsten als je uitgaven.

De omzetbelasting aangifte doen is vrij eenvoudig. Als ondernemer biedt jij als het goed is toegevoegde waarde over je inkopen en je diensten. De omzetbelasting rekenen je altijd door naar de afnemer (klant). Je ontvangt hierdoor belastingen die je weer moet afdragen aan de belastingdienst (voorbelasting). Wanneer je bedrijf iets koopt dan betaal jij als ondernemer belasting over deze aangeschafte goederen of diensten. Dit bedrag mag je weer terug vragen. Op deze manier komen alle belastingen over geconsumeerde goederen en diensten bij de belastingdienst terecht. Als bedrijf ben je vooral een doorgeefluik van goederen en diensten. Enkele over datgene wat jijzelf als burger consumeert betaal je uiteindelijk de 21% BTW belasting. Over de meerwaarde die gecreëerd wordt over meerdere schijven van bedrijven (grondstoffen, fabriek, distributeur, groothandel, retail wordt deze belasting over berekend. Kortom. Zodra alle ondernemers de omzetbelasting aangifte hebben ingevoerd is de totaal gecreëerde meerwaarde dus bekend.

Waarom de 21% BTW belasting?

In Nederland is de omzetbelasting er sinds 1934. In die tijd werd het ingezet om de crisis tegen te gaan. De Oud Grieken hadden dit al zo bedacht. Hierna is het overgenomen door de Egyptenaren en Romeinen. Deze belasting is vooral bedoeld om het consumentengedrag te kunnen beïnvloeden. Het is een middel om het consumeer gedrag af te remmen. Zoals je weet heeft elk land bezittingen en schulden. Hoe meer bezittingen verkocht kunnen worden aan het buitenland hoe meer een land kan verdienen. Stel je hebt twee vergelijkbare landen. In het ene land leven de burgers veel zuiniger dan het andere land. Het land met zuinige burgers houdt meer goederen en diensten over voor de verkoop en wordt langzaam financieel steeds sterker. Zij hebben meer financiële middelen om hun land te beschermen en hun land goed in te richten voor een betere economie.

Waarvoor is de inkomstenbelasting ontstaan?

Inkomstenbelastingen bestaan nog niet zo heel lang. In Engeland voerden ze in de 19e Eeuw een inkomstenbelasting in vanwege een oorlog maar deze werd later weer afgeschaft. Ook tijdens de Eerste Wereldoorlog voerden veel Europese landen een inkomstenbelasting in. Op deze manier levert iedereen een financiële bedrage aan het beschermen en opbouwen van hun eigen land.

Hoe bereken je de aangifte inkomstenbelasting?

De belastingdienst heeft een rekenmodel waarmee het je belasting berekent. Dit model kan in de loop der jaren steeds iets veranderen. Het model is niet heel ingewikkeld maar je moet het wel kennen. Met name wanneer je bedrijf begint te groeien is het goed om je hele administratie goed op orde te hebben. Met behulp van een goede administratie kun jij als zelfstandige ondernemer de aangifte inkomstenbelasting doen. Zo heb je hiervoor een jaarrekening nodig. Deze bestaat uit je balans, winst- en verliesrekening plus een toelichting. Daarnaast krijg je te maken met verschillende aftrekposten en kortingen. Lees hier meer over in het volgende artikel: Zelfstandigen aftrek 2022.

De Financial Assistant van Internet Marketing Academy helpt jou met je hele bedrijfsadministratie. Heb je vragen? Stel ze dan via de chat #24/7SUPPORT